Поредното издание на Master of Art идва в Пловдив през април. От 8 до 21-и този месец може да гледаме 18 интересни документални заглавия, свързани с историята на изкуството – литература, кино, архитектура, музика, живопис и театър. По традиция фестивалът ще се проведе в LUCKY Дом на киното.

Откриването е на 8 април от 18:30 с „Кърт Вонегът: Неподвластен на времето“ – американска продукция, в която ще научим повече за великия писател. Проследена е историята му от детството в Индианаполис, през живота като военнопленник през Втората световна война и дългите години опити да пробие като автор.

Киноманите не бива да пропускат документалния „Кубрик за Кубрик“ – в събота от 19:00 часа. Лентата е трансцедентно пътуване из живота и филмите на легендарният Стенли Кубрик, в която има и непознати интервюта с него. През уикенда ще може да гледаме също два филма за живопис – „Уфици отвътре“ за знаменитата художествена галерия във Флоренция, както и холандски поглед с „Моят Рембранд“.

Специално за пловдивската публика са подбрани и няколко акцента, свързани с града. На голям екран можем да гледаме поредния документален филм на Десислава Шишманова за пловдивско изкуство – този път на фокус е театралната постановка „Дебелянов и ангелите“, като филма може да гледаме на 19 април. На следващия 20 април пък е „Заветът на Борис Христов“ на режисьора Борис Славчев, който проследява пътя на великия български оперен певец с множество непоказвани документи, свързани с баса. Част от късометражната програма филми за изобразителни изкуства е „Христо Берберов. Портрет на един художник“, разказващ за твореца, част от чиито житейски път е свързан с града ни. Самият филм е част от поредица събития, свързани с Берберов, сред които и издаването на нова книга - монографично изследване за него.

Фестивалът ще приключи на 21 април с голямата продукция „Тинторето: Един бунтовник във Венеция“, в който завладяващата Хелена Бонъм Картър ще ни разведе из живота на култовия ренесансов творец.

Цялата програма на фестивала може да откриете на сайта на LUCKY Дом на киното - https://kinolucky.com/master-of-art-пловдив , а билети се продават на касата на киното.

236 comments

 • Comment Link Ylvrfb Ylvrfb Ное 28, 2023

  buy medroxyprogesterone online cheap order provera without prescription buy microzide 25 mg online

 • Comment Link Rtwyze Rtwyze Ное 27, 2023

  new drug to quit smoking what drugs can treat arthritis pain reliever meds

 • Comment Link Sjvgiq Sjvgiq Ное 26, 2023

  buy femara 2.5 mg for sale femara canada abilify pills

 • Comment Link Gdsvgo Gdsvgo Ное 25, 2023

  can online doctor prescribe ambien strongest weight loss prescription medical weight loss virtual clinic

 • Comment Link Pipfgh Pipfgh Ное 24, 2023

  purchase minocycline pills buy requip generic order requip

 • Comment Link Whcfxy Whcfxy Ное 24, 2023

  order uroxatral online cheap uroxatral 10 mg oral latest on heartburn medication

 • Comment Link Irrpfe Irrpfe Ное 22, 2023

  oral clonidine buy generic catapres 0.1 mg oral spiriva 9mcg

 • Comment Link Ooyjml Ooyjml Ное 22, 2023

  acne medicine prescribed by doctors oral medication for cystic acne oxcarbazepine over the counter

 • Comment Link Yjocyo Yjocyo Ное 20, 2023

  where to buy rocaltrol without a prescription order rocaltrol 0.25 mg online tricor buy online

 • Comment Link Umruqk Umruqk Ное 20, 2023

  buy amoxicillin 500mg pills generic anastrozole order macrobid pill

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…