Парапетът по брега на река Марица не успя да оцелее след "Паркове и градини". Общинската структура е разрушила и изхвърлила в реката голяма част от металния парапет, поставен там преди повече от 60 години. Заедно с металното съоръжение, в реката са захвърлени и друг вид строителни отпадъци - камъни и части от замазката. Унищожението е по южния бряг на реката, в близост до моста на Герджика.

Инцидентът се е случил при рязане на топола. Проектът за премахване на опасните дървета покрай реката тече от много време и това не е първият подобен случай на унищожаване на ограда по коритото на реката, съобщиха за "Под тепето" от "Паркове и градини". Причината е, че е премахвана голяма, над 30-метрова топола, и приоритет е било безопасността на хората, затова дървото е насочено към коритото на реката. Наоколо има и нови насаждения от чинари, като от общинското предприятие са внимавали да не нарушат и тяхната цялост. 

От ОП "Паркове и градини" добавиха, че в скоро време предстои проект по облагородяване на зоната около реката, а в него са предвидени и дейности по оградите на коритото. Не става ясно обаче каква е причината сегашните здрави съоръжения да се унищожават и изхвърлят в река Марица. Само преди няколко седмици множество граждани доброволно направиха акция по почистване на реката, а сега общинските предприятия, с парите от данъци, отново замърсяват коритото, коментират странната ситуация преминаващите граждани.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…