Снимката е от началото на 60-те години и показва Футболният отбор на Пловдивския драматичен театър с треньора си - известния актьор Димитър Панов. Според източника*, пулбикувал я в социалната мрежа Facebook, тя е от 1963 г.

 

 

Съвсем естествено черно-бялата фотография предизвиква интерес и под нея в редица коментари се уточнява кои са сценичните футболисти.

 

 

Актьорът Антон Тонев пише : Тодор Колев ,Марин Янев, Добри Манев, Васил Стойчев. Този с брадата не го познавам...

 

 

Този с брадата е Росен Чепилски, актоьор и ръководител постановъчна част на ДТ „Николай О. Масалитинов“ – Пловдив.

 

Под снимката той самият уточнява: Народният артист Димитър Панов-треньор. До него с брадата е Милен Пенев, пред него Тодор Колев, зад него Марин Янев.

 

 

Според Юлия Петрова, „последният е Васил Спасов, а до него ( не съм сигурна) братът на Никола Манев. ДОБРОМИР МАНЕВ-беше дълги години в Младежкия театър.“ И допълва, че е бил съпруг на сестрата на Коко Азарян и баща на актрисата Йоана Спасова-живееща в Германия. Дългогодишен директор на Пазарджишкия театър в най-силните му години,когато цяла София се изсипваше на премиерите.

 

Според Ева Мандевска, тази снимка няма как да е от 1963 г. Тя се аргументира с факта, че Добромир Манев е завършил ВИТИЗ 1967. Играе в Пловдив 67-69 г. Марин Янев също е завършил през 1967г.

 

„Явно точно в годината, когато са направили за кратко Младежка сцена в Пловдив и доста народ от новозавършилите е минал от тук,“ коментира тя.

 

 

Източник:* Omnia mea mecum porto (лат. Всичко свое нося със себе си) – страница на Ася Сократова

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…