За приключване на процедурата се изисква подписа на министъра на културата

Специализираният експертен съвет по опазване на недвижимото културно наследство взе решение складът на бул. „Христо Ботев”51 да получи статут на единичен паметник на културата от местно значение. Това се случи след дълъг дебат в zoom, в който се включи и представител на собственика Кепитъл Холдинг Груп. Той поиска точката да бъде отложена, за да се запознаят инвеститорите с цялата административна преписка. Те са пуснали две възражения срещу процедурата- в НИНКН и Министерството на културата.

Съветът обаче реши да гласува точката и да защити сградата, която, по думите на представителя на инвеститорите, вече е съборена на 50 процента. В рамките на дебата бяха показани снимки от моментното състояние на сградата, на които се видя, че вътрешната част е наполовина съборена, работи се и по фасадите откъм бул. „Христо Ботев”, но в голямата си част те са здрави.

Затова и Специализираният съвет единодушно даде статут на вековната постройка. Прецени още, че до приключване на процедурата, за което се изисква подписа на министъра на културата,  не трябва да се извършват никакви дейности по сградата. Експертите решиха още по реда на ЗУТ да бъде входиран в общината проект за укрепване на фасадите.

1 comment

  • Comment Link Morsy Basem    Morsy Basem Сеп 08, 2022

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته حفظنا وارزقنا!

    أود أن أشكر الاتحاد الأوروبي. لإعطائي قرضاً بقيمة 5000 دولار قبل عيد الأضحى. لقد سددت القرض في 03/08/2022. قررت التقدم بطلب للحصول على قرض آخر بقيمة 95000 دولار ؛ أعطتني الشركة أيضًا القرض وأرسلته إلى حسابي ؛ لقد تلقيت القرض للتو في غضون ساعتين ، قررت مشاركة شهادتي هنا لأولئك الذين يحتاجون حقًا إلى قرض عقاري أو قرض شخصي ، يجب الاتصال بهم على EuropeanUnion_loansyndication@outlook.com أو whatsapp: +393509828434 للرد الفوري. هم صادقون وجديرون بالثقة ومحترمون. لا يحتاجون إلى أي رسوم قبل إرسال القرض الخاص بك ، قم بتطبيق القرض الخاص بك معهم.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…