Специализираният експертен съвет по опазване на недвижимите културни ценности (СЕСОНКЦ), който заседава и днес, реши да даде статут на единични недвижими културни ценности от местно значение на още три склада в тютюневия град.

Под защита вече са сградите на „Одрин” 8, „Одрин” 13 и тази, която вече втори ден се разрушава- на ъгъла  „Г. М. Димитров” и „Екзарх Йосиф”. От последната постройка, горяла преди 6 години, вече не е останало почти нищо за спасяване в автентичен вид. СЕСОНКЦ реши още да даде статут на недвижима културна ценност „за сведение” на ъгловата сграда на „Христо Ботев” и „Авксентий Велешки”.

Предложението за сградите бе внесено по спешност за разглеждане в Специализирания съвет заради падащите като круши под напора на багерите сгради в тютюневия град.

449 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…