Print this page

Разрушителите на склада избягаха от обекта, след като видяха реакциите на будните граждани

Минути след разпространилата се информация за събарянето на тютюневия склад на „Одрин“ 8, десетки пловдивчани се събраха на мястото в опити да спасят поне онази част от сградата, която все още не е съборена. Пристигнаха и архитекти от града, които застанаха с телата си пред багерите в опити да спрат разрушителните процеси. И не останаха сами. До тях се наредиха още пловдивчани, милеещи за културния паметник, който е на път да ни напусне завинаги.

При тази гледка, бригадата, работеща на обекта, явно е потръпнала, защото изоставиха техниката и избягаха. Работниците не посмяха да се опълчат на будните граждани, образували жива верига пред „Одрин“ 8 и тихомълком напуснаха работните си места.

Архитектите, които бяха инициатори на спасяването на останалата част от фасадата на сградата обещаха, че действията им няма да приключат днес и утре продължават с тежката задача да опазят онова, което все още не е разрушено.

Фотограф: Лина Кривошиева

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…