Идва най-големият спортно-спиртен форум в града

Меси и Роналдо не бяха поканени да теглят жребия, въпреки че много се натискаха да си направят ПР

Жребият за най-важното и истинско футболно събитие в Пловдив за годината- турнирът „Древен и пиян”, бе изтеглен вчера в бар Пощата. Капитаните на 16-те отбора на пловдивски заведения застанаха мирно, с по чаши в ръце, за да изслушат първо химна на Шампионската лига, както повелява традицията. А после церемониално, както подобава на всички големи спортно-спиртни форуми,  да изпразнят съдържанието в същите тези чаши- уиски, бира и други най-естествени допинг стимуланти преди мачовете в неделя. После дойде време за най-естественото We are the champions на Queen, за да стартира и самият жребии. Магьосникът зад бара и над топката Михаил Узунов, който на миналогодишният турнир „Древен и пиян” бе повече пиян, отколкото древен, сложи листчетата в кана за джин фис и забърка стабилен коктейл от всички най-яки барове в града.

Меси и Роналдо не бяха поканени да теглят жребия, въпреки че много се натискаха да си направят ПР. Ние тук играчи с милионни заплати не приемаме. Важни са не рекламните договори, а промилите, обясни генералният секретар на местната футболна организация СИПИИ (спиртосани играчи пият и играят) Михаил Узунов. Като уточни, че тази година пиенето преди, по време и след „Древен и пиян” не е напълно задължително, но е препоръчително.

И така. В група Б ще се кюснат челно „трезвите” футболисти от Фабрика, Локалка, Котка и Мишка и Планет. В група И дружно ще пийнат и поритат тимовете на Найлона, No Sense, Bee Bop и Philly. В група Р наздраве ще си кажат Foot Court, Енфие, БезистенЪ и миналогодишният шампион Download. А в група А ще се надцакват, пардон- надпиват, Bling, Пощата, Петното и ЖелезоБетон.

Турнирът между пловдивските заведения „Древен и пиян” ще се състои на 13 май, на игрищата на Оптимум. Състезанието започва точно в 10 часа в неделя.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…