Print this page

Идва най-големият спортно-спиртен форум в града

Меси и Роналдо не бяха поканени да теглят жребия, въпреки че много се натискаха да си направят ПР

Жребият за най-важното и истинско футболно събитие в Пловдив за годината- турнирът „Древен и пиян”, бе изтеглен вчера в бар Пощата. Капитаните на 16-те отбора на пловдивски заведения застанаха мирно, с по чаши в ръце, за да изслушат първо химна на Шампионската лига, както повелява традицията. А после церемониално, както подобава на всички големи спортно-спиртни форуми,  да изпразнят съдържанието в същите тези чаши- уиски, бира и други най-естествени допинг стимуланти преди мачовете в неделя. После дойде време за най-естественото We are the champions на Queen, за да стартира и самият жребии. Магьосникът зад бара и над топката Михаил Узунов, който на миналогодишният турнир „Древен и пиян” бе повече пиян, отколкото древен, сложи листчетата в кана за джин фис и забърка стабилен коктейл от всички най-яки барове в града.

Меси и Роналдо не бяха поканени да теглят жребия, въпреки че много се натискаха да си направят ПР. Ние тук играчи с милионни заплати не приемаме. Важни са не рекламните договори, а промилите, обясни генералният секретар на местната футболна организация СИПИИ (спиртосани играчи пият и играят) Михаил Узунов. Като уточни, че тази година пиенето преди, по време и след „Древен и пиян” не е напълно задължително, но е препоръчително.

И така. В група Б ще се кюснат челно „трезвите” футболисти от Фабрика, Локалка, Котка и Мишка и Планет. В група И дружно ще пийнат и поритат тимовете на Найлона, No Sense, Bee Bop и Philly. В група Р наздраве ще си кажат Foot Court, Енфие, БезистенЪ и миналогодишният шампион Download. А в група А ще се надцакват, пардон- надпиват, Bling, Пощата, Петното и ЖелезоБетон.

Турнирът между пловдивските заведения „Древен и пиян” ще се състои на 13 май, на игрищата на Оптимум. Състезанието започва точно в 10 часа в неделя.

Image Gallery

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…