“Сблъсъкът на титаните” е двудневна работилница предназначена за студенти по архитектура, урбанизъм и ландшафт. Работилницата ще е ръководена от хора, работещи в световноизвестни архитектурни бюра, а тема на работилницата е “Реката’’. В рамките на два дена студентите, заедно с техните ментори, ще разработват идейни проекти свързани с подобряването и реновирането на пространствата около река Марица в Пловдив.

 За ментори са поканени трима ръководители проекти от едни от най-големите офиси в сферата на архитектурата днес. Това са хора, които са проектирали различни емблематични сгради и които са работили в различни страни. Избраните ментори са Инге Хаудсмит от ОМА (Хонг Конг), Асер Ортега от MVRDV (Ротердам) и Васил Кайков от Wilmotte Associes (Париж).

 

Къде: Баня старинна

Кога: 10 - 11 октомври, 10:00 - 18:00, работилница

         12 октомври, 11:00 - 13:00, лекция

Ментори:

  • Инге Хаудсмит - ОМА (Хонг Конг)

  • Васил Кайков - ВИЛМОТ (Франция)

  • Асер Oртега - МВРДВ (Холандия)

 

Работилницата е с предварително записване. Приемат се до 10 студенти на ментор, до запълване на местата. Необходимо е студентите да са трета година и нагоре и да учат архитектура, ландшафт, урбанизъм или индустриален дизайн. Работният език е английски. Всеки участник трябва да носи със себе си лаптоп и фотоапарат (или телефон с качествена камера).

 

За участие е необходимо да бъде пратен мейл на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. В мейла трябва да бъдат споменати:

  • име и фамилия на студента

  • години

  • специалност и година на обучение

  • умения за работа с 3D програми за проектиране (ще е предимство)

  • име на предпочитания ментор

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…