При спазване на всички противоепидемични мерки, миналата вечер в Камерната зала на пловдивския театър бе дадено  началото на 14-тия Международен фестивал за театър и съвременен танц „Черната Кутия “2020  със спектакъла „Три - спектакъл за търсенето". В продукцията на Драматичен театър – Пловдив участват Мариана Йотова, Николай Дограмаджиев и Димитър Банчев. Хореографията и режисурата са дело на Мариана Йотова, музика - Стамен Янев, Ника Любецкая, Мариана Йотова, сценография -  Костадин Ненов, костюми- Надежда Сизова, Наталия Живкова и мултимедия - Георги Николов.

Официални партньори на фестивала са Община Пловдив и Министерство на културата. Активни съорганизатори са чуждестранните посолства и културни институти в България. „Черната кутия“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2020 година.

14-тото издание на международния фестивал за театър и съвременен танц бе открито официално с приветствия  от заместник-кмета Пламен Панов и от писателя Недялко Славов, чиято фондация „Черната кутия“ е организатор на проявата от 2007 година насам. Артистичен директор на фондация „Черната кутия“ е Слава Младенова. 

„Щастлив съм, че  „Черната кутия“ е неизменна част от Културния календар на града всяка година. Община Пловдив го подкрепя и ще продължава да го прави, защото той е стойностно, културно събитие, което всяка година се надгражда и се развива. Предстои ни да видим интересни спектакли от 8 държави. Вярвам, че тези театрални и танцови предизвикателства, отново ще зарадват и провокират вярната публика на фестивала“, каза Пламен Панов. Той отбеляза, че „Черната кутия“ е със сигурност един „специален фестивал“, който представя новаторски театрални постановки и танцови спектакли от цял свят и пожела „На добър час“ на тазгодишното 14-то издание.  

Поради извънредната ситуация фестивал “Черната Кутия” ще се проведе на ротационен принцип до края на годината. Ще бъдат представени спектакли от България, Гърция, Испания, Италия, Румъния, САЩ, Унгария и Холандия.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…