„През 2020 това беше фестивалът, който пръв отвори врати в България в безпрецедентна ситуация на световна пандемия! През всичките години досега не си спомням да сме имали по-трудни и изстрадани издания като двете миналата година и в същото време да сме се радвали на такова удовлетворение от работата си! Някой път ще опиша онова, през което преминахме - случващото се около всеки концерт беше достойно за роман. Истинското щастие и сълзите от радост в очите на музикантите и публиката - ето защо си струва да се борим всички, които се намираме на това толкова трудно и в същото време толкова красиво поле - Изкуството!“, каза Мила Павлова- артистичен директор и двигател на фестивала по време на състоялата се днес в Дома на културата пресконференция за представяне на програмата.
 
В нея участваха четирима знаменити български оперни певци - Божидар Божкилов - бас, Виолета Радомирска - мецосопран, Михаил Михайлов - тенор, Стефани Кръстева – сопран, Боряна Ламбрева – клавирен съпровод, Нина Димовска – началник-отдел „Култура, археология и културно наследство“ на община Пловдив и Димитър Манев - почетен президент на Фестивала.
 
XII Международен фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" се открива тази вечер - 19 май, в 18.30 ч. в Балабановата къща с един изключителен концерт.
Ден след рождения ден на великия български бас Борис Христов, почитаме неговата памет с четирима знаменити български оперни певци - Божидар Божкилов - бас, Виолета Радомирска - мецосопран, Михаил Михайлов - тенор, Стефани Кръстева - сопран! На рояла Боряна Ламбрева!
 
ЗЛАТНИ БЪЛГАРСКИ ГЛАСОВЕ СЛАВЯТ БОРИС ХРИСТОВ
БОЖИДАР БОЖКИЛОВ – бас
ВИОЛЕТА РАДОМИРСКА – мецосопран
МИХАИЛ МИХАЙЛОВ – тенор
СТЕФАНИ КРЪСТЕВА – сопран
На рояла БОРЯНА ЛАМБРЕВА
Програма: Пучини, Чилеа, Верди, Глинка, Чайковски, Рахманинов
 
"Майсторството на Майсторите"! От години в този едноименен цикъл във фестивала се представят едни от най-добрите образци на съвременното изпълнителско изкуство в световен мащаб.
Утре вечер, 20 май в Малката Раннохристиянска базилика от 18.30 ч. ще имаме изключителната привилегия да се насладим на изкуството на прочутия пловдивски цигулар със световна кариера, наричаният още "Българският Паганини" - МАРИО ХОСЕН и именития швейцарски пианист, лауреат на едни от най-престижните клавирни конкурси - АДРИАН ЙОТИКЕР!
 
МАЙСТОРСТВОТО НА МАЙСТОРИТЕ
МАРИО ХОСЕН – цигулка
АДРИАН ЙОТИКЕР (Швейцария) – пиано
Програма: Йоханес Брамс - Сонати
МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година, фондация “Музикартисимо”, Министерство на културата.
 
Пълна програма за пролетното издание:
Билети в мрежата на Ивентим.бг и на място преди концертите.

Image Gallery

View the embedded image gallery online at:
http://kapana.bg/afish/festivali/item/16673-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-xii-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD#sigProId4ff85f24a1

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…