Петото издание на „Фестивал на Комедията Пловдив“ е тук и тази година с най-доброто от  българската и балканската стендъп комедия. Публиката ще стане част от незабравими 3 вечери с топ комедиантите на България и Балканите.

Можете да видите на живо комедианти като Николаос Цитиридис, Иван Кирков, Николай Банков, Петя Кюпова, Марина Орсаг, Александър Деянски, Христо Радоев, Васил Ножаров и много други.

Фестивалът ще се проведе от 3-ти до 5-ти септември 2021 в голямата зала на Дом на културата „Борис Христов” гр. Пловдив. Билетите са вече в продажба на касите на ИВЕНТИМ в цялата страна.

Как започна всичко? През 2014-та та година, комедиантът Иван Кирков създаде за първи път Фестивал на Комедията в България.  Събитието имаше за цел да събере най-добрите стендъп комедианти от страната и чужбина на една сцена и да предостави на публиката и комедиантите възможност да развиват разбирането си за стендъп комедия заедно.

В първите години на фестивала, чуждестранните комедианти бяха акцента на случващото се, но от година на година българските представители започнаха все повече да се превръщат във фаворит по отношение на постигнатото забавление и смях.

През годините на „Фестивал на Комедията“ присъстваха велики световни комедианти като Джими Кар, Стивън Кей Еймъс, Даниел Слос, Далисо Чапонда, а извънредното издание на Фестивала, заедно с Комеди Клуб София привлече дори и Луи Си Кей в България.

Първото издание на Фестивала е реализирано в град София, но през 2017-та, Иван Кирков за първи път организира и „Фестивал на Комедията Пловдив“. Културната столица на България е притегателна сила, както за комедиантите, така и за любителите на стендъп комедия от цяла Южна България.

През 2020-а година, „Фестивал на Комедията“ бе застрашен от появяването на световната пандемия. Организаторите обаче не се предадоха и решиха да осъществят събитието макар и при  по-тежки предпазни мерки от когато и да било.

За наша радост, хората не само не са загубили чувството си за хумор, а сякаш то стана още по-нужно през тези нетипични 18 месеца и „Фестивал на Комедията Пловдив 2021“ ще ви го докаже!

Петият „Фестивал на Комедията Пловдив“ се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2021 година.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…