Във фестивала могат да участват деца и младежи от 5 до 18 години, като представят своите произведения и изпълнения в категории „Изобразително изкуство“, „Музика“ и „Танци“. Участниците ще са разделени на възрастови групи (до 10 години и над 10 години) и ще бъдат оценявани от специализирано жури в съответните области. Изпълненията в категориите „Музика“ и „Танци“ ще се състоят във фоайето на музея на 22.04.2023 г ,понеделник, между 10:30 и 16:00 часа.

 

Наградените творби на участващите в категория „Изобразително изкуство“ ще бъдат експонирани в сградата на музея по време на събитието, темата тази година е „Водата дава енергия“.

 

 

Крайният срок за попълване на формулярите и оставяне на рисунки в музея е до 19.04.2023 г., като ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да са надписани с име, години на участника и телефонен номер.

 

ЛИНК към ФОРМУЛЯРА: https://forms.gle/yXM9K8GyWA1wzBB58

 

* При попълване на формуляра има задължителни полета, които ако не ви касаят може да напишете примерно „не“.

 

E-mail за информация: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Програма на фестивала:

 

Ден 1: 20 април (събота) 2024 г.

 

Часове: от 13:00 до 15:00 часа

 

Тема: Къщички за птици и хранилки.

 

Къщичките за птици и хранилките представляват не само практично, но и естетично приложение в градината или на терасата. Те са предназначени за подпомагане на дивите птици, като им предоставят убежище, място за гнездене и храна, особено в зимния период, когато ресурсите могат да бъдат ограничени. В същото време, къщичките за птици и хранилките могат да бъдат използвани като декоративен елемент, който придава уют и красота на външното пространство.

 

В проекта могат да участват както ученици ( IV- XII клас), така и възрастни.

 

 

В края на проекта всеки един участник ще получи стикери.

 

Ден 2: 21 април (неделя) 2024 г.

 

Часове: от 10:00 часа – от 3 до 7 години

 

12:00 часа – от 8 до 12 години

 

Тема: Приключение в света на модата.

 

Пригответе се за невероятно приключение в света на модата! В музея ще се проведе модно ревю, но този път няма да носим обикновени тоалети. Вместо това, ще заблестим с тоалети, изработени от рециклирани материали – хартия, кашони, найлонови торбички и др.

 

Мили родители, зарадвайте детето си с необикновен костюм, а ние ще зарадваме всички участници с много изненади и един прекрасен ден на забавления!

 

Може да се включите в следните възрастови групи:

 

– от 3 до 7г.

 

– от 8 до 12г.

 

Нека заедно покажем на децата загриженост и любов към нашият единствен дом – Земята!

 

Часове: от 15:00 -16:30часа

 

Тема: Образователна работилница “Създай своя малка Екоситема”!

 

Организирани са ученици от 10 клас (16-17г.), които ще участват в събитието. Мероприятието ще се проведе на 21 април.  Дейността е насочена към създаване на екосистема, която децата да отнесат вкъщи. Материалите, които са необходими са стъклени сфери или големи декоративни буркани, в които децата без проблем да могат систематизирано да поставят почва, сукулентно растение /от растенията може да има разнообразие, за да се получат различни декорации/,ситни бели камъчета, малки и средни тъмни камъчета, мъх за допълнителна декорация.

 

Награди: изработените екосистеми.

 

Ден 3: 22 април (понеделник) 2024 г.

 

Час: от 10 часа

 

Подходяща възраст: от 3 до 7годишни

 

Тема: Образователна игра „Търсене на съкровища“.

 

Отвориш ли вратата мечката ще ти помаха, продължиш ли малко по напред, посреща те крилата феичка позната. Пеперудка се нарича и децата тя обича. Малко по-нататък те посреща, свиреп, крокодил от реката Нил, но не бой се ти, защото има кой да те спаси. На помощ идва в този час, царят обичан от всички, лъв се той нарича и към теб се е затичал. Разходката ни, като от книга, ако искаш да продължи, в нашето приключение се ти включи.

 

Час: от 10 до 12 часа

 

Тема: Рециклиране и опазване на околната среда.

 

Беседа, съдържаща ползите от рециклирането, материалите, които могат да бъдат рециклирани и местата, подходящи за това;

 

Викторина за проверка на усвоените знания;

 

Игра, свързана с рециклиране на материали и отпадъци (разпределяне на различни материали в предназначените за това места – изображения на различни отпадъци, които трябва да бъдат поставени в правилния контейнер – ще предоставим кутия, със залепени на капака различни цветове контейнери и купичка с картинки на различни предмети; в зависимост от отпадъка, който бъде изтеглен от купичката, се поставя в предназначения за това контейнер.

 

Час: от 11 до 17 часа

 

Изложба „Оживялата изложба“ на Зелени балкани в зала „Ботаника“. Специалист от организацията ще ви запознае с интересни видове птици. С тази изложба отбелязваме 10 години от завръщането на белошипата ветрушка у нас!

 

Часове: от 10:30 до 16:30 часа

 

Музикално-танцова програма на деца от пловдивски детски градини, училища и читалища. Ще се състои във фоайето на музея.

 

Час: от 15:00 часа

 

Деветокласници от СУ „Любен Каравелов“ ще представят дигиталната изложба на експозицията на бозайниците и птиците чрез изработени от тях QR кодове и ще бъдат екскурзоводи в тези зали.

 

Час: от 16 часа

 

Ученици от седми клас на СУ„ Любен Каравелов“ ще представят интердисциплинарен урок на тема „Билките в България“, заедно с изработени от тях хербарий и интерактивна карта в продължението Google earth в зала „Планетариум“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…