През 2023г. Една от любимите улици на пловдивчани стана пешеходна и заживя собствен живот за седмица! В рамките на 6 дни, ул.”Иван Вазов” се превърна в сборен пункт за музика, култура, изкуство, гейминг и иновации. 

 

Артистичното пространство в град Пловдив се разшири по посока на „Тютюневия Град“ и предостави възможност на пловдивчани и гости на града да се потопят в атмосферата на емблематичната улица, под вековните чинари. 

 

Тази година фестивалът ще се проведе от 5 до 8 септември като отново ще предостави на публиката пряк досег с водещи образи на международната алтернативна сцена, от света на гейминга, комиксите, изкуствата, иновациите и кулинарията. 

 

Сред акцентите на програмата се нареждат: Четиридневна международна музикална програма. Турнир по електронни бойни игри (в колаборация с TDB Play), в който публиката може да вземе пряко участие. Зрелищно косплей шоу, което ще събере най-добрите косплейъри в България, за да демонстрират своите артистични умения. Свободнодостъпен кът за джаги, аркади, конзоли и бордови игри (в колаборация с NASTOLA & Hills’ Kings), както и специална RED ZONE станция с уникален състезателен симулатор. Специални уъркшопи за създаване на комикси, водени от представители на списание “Дъга” най-старото комикс списание в България, както и представители на Maina 

 

Town – най-популярното модерно комикс издание за Пловдив. Студио на живо със специални гости, доказани в своите области. 

 

Освен разнородните забавления за малки и големи, тази година, Station Street Festival ще бъде домакин на престижното кулинарно състезание European Street Food Awards. Гостите на фестивала ще се насладят на най-добрата “стрийт фууд” храна, приготвена от професионалисти на световно ниво. Журито на състезанието ще бъде водено от шампиона за България през 2022г. – Бар Самар. 

 

“Тази година се стремим да въвлечем максимално публиката във всяка част от фестивала и се надяваме да предоставим едно паметно и интерактивно преживяване. Най-интересното тепърва предстои!” споделят организаторите.

 

Фестивалът е с вход свободен, а в идните седмици, очаквайте обявяване на музикалната програма.

 

Събитието се осъществява с подкрепата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и Община Пловдив. 

 

Официални канали на събитието: 

 

Facebook: https://www.facebook.com/StationStreetFestival 

 

Instagram: https://www.instagram.com/stationstreetfestival/ 

 

Site: https://stationstreet.bg/ 

 

Официални партньори на събитието: 

 

BeeBopCafé TV, CoolDown, Пост Култура, How2Plovdiv, IGS Sound & Light, 16Studio, Вътрешен Глас

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…