Усилена подготовка тече в театър “Хенд”. За втора поредна година, фестивалът “Гледай Ти” събира между 7 и 15 юни всички младежки театрални школи в град Пловдив заедно. Миналогодишното първо издание предизвика артистичен фурор в града, а групи от цяла България, дори от чужбина, заявиха желание да се включат занапред. Идеята на второто издание на “Гледай Ти” обаче е фестивалът да остане местен, изцяло пловдивски, да събира, насърчава и подкрепя младежката театрална общност в града по тепетата.

 

 

“Гледай Ти” е направен по холивудски модел и има закрита и публична театрална програма. Веднага след празничното откриване на 7-ми юни, в рамките на два фестивални дни, всички млади актьори от 11-те пловдивски школи ще представят един пред друг своето творчество и постижения.

 

В седмицата 10-14 юни, пловдивската публика може  да се наслади на представленията, които ще се провеждат в театър “Хенд” и са с вход свободен. Последният ден, 15-ти юни, е отреден за срещи с представители на висши учебни заведения, които предлагат възможности за бъдещото развитие на таланта и мечтите на младите в театъра. В помощ на професионалното им израстване ще има уъркшоп на тема “Успешен кастинг” с водещия в сферата Йордан Йосифов, а две от най-влиятелните пловдивски инфлуенсърки ще засегнат модерната тема за изкуството и социалните мрежи. Вечерта на закриването се очертава със звездно присъствие и обещава много изненади, които организаторите все още пазят в тайна.

 

„Огромно признание за фестивала и младите таланти е подкрепата на Община Пловдив и двете театрални институции в града- Държавен куклен театър и Драматичен театър - Пловдив. Тази година, след онлайн гласуване на публиката, най-обещаващата постановка ще има шанса да бъде реализирана на камерна сцена в Драматичен театър - Пловдив, в сезон 2024/25“, разказаха организаторите от театър “Хенд“, фондация “Ред Ноус”.

 

Те отправят и дълбока благодарност към всички, които подкрепят събитието. Защото именно това е основната цел на фестивал “Гледай Ти”- да празнува магията на театъра и изкуството, да обединява поколения и институции и да създава връзка между тях. Подобна симбиоза от топлина, споделеност и подкрепа в изкуството може да се случи само в град, като Пловдив“, допълват още организаторите театър “Хенд“, фондация “Ред Ноус”.

 

Фестивалът “Гледай Ти” се финансира от Община Пловдив и е част от Културния календар на града за втора поредна година. Осъществява се и с подкрепата на Държавен куклен театър - Пловдив и Драматичен театър - Пловдив и финансовото съдействие на Интеркомплекс, Фирма Анди, Холдинг КЦМ 2000 и Атаро Клима.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…