Виртуозният пианист Евгени Божанов ще открие Шестия международен фестивал Дни на музиката в Балабановата къща тази вечер. На сцената в Концертна зала той ще излезе в компанията на именития немски челист Валентин Радитиу. Публиката ще чуе пиеси на Брамс, Чайковски и Рахманинов.

Програмата на форума е плътна и пъстра. Телевизионното предаване  "Нощни птици" ще гостува  на живо в четвъртък от 18.30 часа в Балабановата къща. В петък ще има концерт на оркестъра на  Пловдивската опера с гост-диригент Йордан Камджалов и солист Евгени Божанов. В Балабановата къща в събота акостират израелското сопрано Шири Хершковиц  и  арфистката Томина Първанова. Традиционният детски концерт на Римския стадион ще бъде на 31 май от 11.30 часа с участието на ансамбъла за ударни инструменти "Престо", оркестъра на НУМТИ "Добрин Петков", филхармония "Пионер" и тромпетиста Венци Благоев. Новата сцена тази година е Малката Базилика. В рамките на фестивала на 6 юни там ще има събитие на академичния смесен камерен хор „Гаудеамус“.  На следващия ден, за първи път в България идва камерния оркестър на Сардиния с диригент Симоне Питау. Италианският оркестър с почетен президент Енио Мориконе ще изнесе концерт в Дома на културата „Борис Христов“. Концертите в пролетното издание на „Дни на музиката в Балабановата къща“ приключват на 21 юни  с изпълнения на изтъкнати американски професори по флейта, цигулка, пиано и кларинет.


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…