Музикални изненади с втора част фестивала в края на лятото

 

Големият зрителски интерес наложи добавянето на още спектакли в програмата OPERA OPEN 2015 на Античен театър в края на лятото. Пловдивска опера е подбрала само любими музикални заглавия за публиката в есенното продължение на фестивала.

На 27 август ще бъде повторен гала спектакълът VIVA L'OPERA, VIVA LA MUSICA с откъси от известни италиански опери като "Риголето", "Травиата", "Набуко", "Севилският бръснар" и др. Билетите за представлението с диригент Лучано Ди Мартино в началото на юли бяха напълно разпродадени.

Премиерното заглавие "Кармен" ще се играе на 1 септември от 20:30 часа с участието на Виолета Радомирска, Ивайло Михайлов, Петър Данаилов и Евгения Ралчева. Диригент е Диан Чобанов. Оперният спектакъл за страстната циганка бе поставен от международен екип и надмина по посещаемост фаворита на публиката - "Аида".

Друго традиционно заглавие в летните вечери на Античния театър е "Кармина Бурана". Мултимедийният спектакъл на 8 септември е с участието на балет "Арабеск", а хореограф е Боряна Сечанова. На диригентския пулт застава маестро Диан Чобанов, който бе отличен с награда "Пловдив" 2014 за музика именно за "Кармина Бурана". Солисти са Диана Василева, Стоян Даскалов и Михаил Пулиев.

Изненада за публиката ще е изпълнението на "Болеро" по музика на Равел,  хореография на легендарната Маргарита Арнаудова. Спектакълът не слиза от афиша на  "Арабеск" от премиерата си през 1987 г. и е "обиколил света" с почти всички турнета на трупата. Костюмите са дело на художничката Мария Трендафилова. "Болеро" ще бъде представено в една вечер с "Кармина Бурана" на Античния театър от 20:30 часа.

На 15 септември любителите на оперетата ще се насладят на "Хубавата Елена" от Офенбах. Спектакълът е копродукция на Пловдивска опера и Национален музикален театър "Стефан Македонски". Древната сцена в Пловдив ще послужи за естествен декор на действието, което се развива в антична Троя. Това е девета адаптация на произведението за оперетния театър, чиято премиера в София бе през април 2015. Диргент е Юли Дамянов, а режисьор е Марио Николов.


Оперната публика в Пловдив ще отбележи 10 години от смъртта на примата Гена Димитрова с представлението "Набуко" на 24 септември от 19:30 часа на Античния театър. Диригент е Лучано Ди Мартино, а партията на Абигейл ще изпълни солистката на Софийска опера Баясгалан Башням. Останалите роли са поверени на Петър Данаилов, Елена Чавдарова, Стоян Даскалов и Пламен Кумпиков.

Билети за спектаклите от програмата OPERA OPEN - ЕСЕН вече се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и в eventim.bg. Зрителите могат да се възползват от намаления в началото на август, както и от новата отстъпка "Фамилия".

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…