Благотворителната кауза тази година е за ремонт на дограмата на детско отделение

Паулина Гегова

Полинеро рок фест се състои всяка година на сцената на Летния театър. Това е едно от малкото събития, провеждащи се там, но за сметка на това, едно от най-грандиозните. Групи от цяла България пристигат в Пловдив, за да съживят рок музиката в страната. Тази година бандите ще са 14, включващи над 68 музиканта. За осем години пловдивските групи, взели участие са 31, а общо от всички градове над 110.

Владислав Ботев, организатор на феста и собственик на рок клуб Полинеро, началникът на отдел „Култура“ към Община Пловдив – Кирил Велчев  и Михаил Миховски от БНР, обясниха днес на пресконференция, че фестът се разраства все повече с всяка изминала година. Осмото издание е част от културния календар на Общината, която ги спонсорира с 8000 лв. Смисълът на проекта е да обхване колкото се може по-широк кръг от музиканти от различните градове. Да се даде сцена на творците, да се подкрепят и развиват.

Фестът не е самоцелен, нито с комерсиална цел, заяви Ботев. Благотворителна кауза има и тази година, като процент от събраните пари ще се дадат за ремонтиране на дограмата на третия етаж на отделение в детска клиника.

Пловдивските банди, които ще забият на тридневните концерти ще са Metal distruction в петък. Rock blue с Валди Тотев, които ще изсвирят най-големите хитове на Щурците, солови парчета, както и песен-поклон за Георги Минчев. Те ще свирят в събота. Другите съграждани, които ще ни радват в неделя са Infrict и Full max с трибют на Pink Floyd.

Част от останалите хедлайнъри са Plastic bo, High time, Мат Филипини бенд (един от най-добрите италиански китаристи) и много други.

Очаква ни грандиозно шоу с много музика от 13-ти до 15-ти март. Концертите започват от 17:00 с ефекти и видео стена.

 

Ден по-рано, на 12-ти май ще се състои Концертът на 11-те величия в лицата на Милена, Янко Бръснаря, Светльо от Хиподил, Пецата, Ерол, Кольо, Северозападняците, Антифриз, Легендите, Контрол… Едно име липсва? Нека да е изненада. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…