Изобилие премиерни заглавия, най-доброто от световните театрални и танцови сцени и най-престижният планинарски фест за първи път в Пловдив - тази година на Филмови нощи във Филипополис

Предварителна продажба на билети от днес в LUCKY Дом на киното и на www.boxoffice.bg

Тази година ще се проведе 18-то издание на ФИЛМОВИ НОЩИ ВЪВ ФИЛИПОПОЛИС в Пловдив, който ще започне на 8-ми юли и ще продължи до последния ден на месеца, а мястото отново е Лятно кино Орфей.

Ексклузивната прожекция на “Никой не иска нощта” с Жулиет Бинош проследява борбата за оцеляване на две напълно различни жени в ледената пустош на Гренландия, по време на дългата полярна нощ, която трае 178 денонощия.

Руско-българската продукция “Лабиринти на любовта” с Яна Маринова се състои от пет самостоятелни новели, които разказват за взаимоотношенията на хората в съвременния технологичен свят.

Сръбската комедия “Паметник на Майкъл Джексън” със сигурност ще ви разсмее. Докато Марко се развежда с любовта на живота си, му хрумва, че един паметник на Майкъл Джексън в центъра на града ще му помогне да си я върне. 

Ще можете да видите премирата и на “Труман”. Продукцията на Испания и Аржентина е носител на 6 награди Гоя за 2016, други филмови отличия и много номинации.

“Открий отново Индия” ще ви отведе за 50 дни в Индия, където след 19 хиляди километра на пътешествениците ще им стане ясно, че не те са били част от Индия, а тя е била част от същинския им живот.

“Експедиция до края на света” ще ви заведе на едно пътешествие до нови неоткрити места по замръзналите фиорди на Гренландия.

Рубриката “Най-доброто от световните сцени” ще открие постановката “Хамлет” с Бенедикт Къмбърбач, която вече беше посрещната с аплодисменти от многобройната публика в София и Варна. Можете да гледате още и две оперни заглавия “Бохеми” и “Любовен елексир” на Нюйоркската Метрополитън опера. Ослепителна постановка на световноизвестния Болшой балет “Жизел” е с една от двете най-велики живи балетни прими Ана Тихомирова в главната роля.

Най-престижният планинарски кинофестивал в света Banff Mountain Film Festival гостува за първи път в Пловдив. Той представя най-добрите спортни, природни и приключенски филми пред публиката в Банф, Канада и още 40 страни в целия свят.

Билети може да закупите - онлайн на www.boxoffice.bg., на касата на "LUCKY Дом на киното" на ул. "Гладстон" 1 от днес - 05.07 /вторник/ до 08.07 /петък/ от 16.30 до 21 часа. На лятното кино продажбата на билети започва от деня на откриването 08.07. Работното време на касата там е 19.30 - 23.30 часа.

Очакват ви много премиерни заглавия, които ще можете да видите за първи път в киното под звездите.

Предстоят и още много изненади в рубриките “Нима не сте гледали”, “Кино и пуканки” и “Българско кино”. Очакваме ви!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…