При създаването на филма хореографът и режисьор Вим Вандекейбус работи в тясно сътрудничество с композитора Дейвид Бърн. Вандекейбус казва, че филмът се концентрира върху невъзможността да обясним най-дълбоките си желания и страсти, за най-дълбоките желания и страхове, които намират израз в мечтите и сънищата. Стилът на Вандекейбус  предизвиква истинско усещане за опасност, постигнато с танцова лексика, заимствана от ежедневните движения. Филмът бележи ново начало за хореографа в изследването на напрежението, реакциите, емоциите и енергията, генерирани от изцяло мъжки състав.

Поетичен и страстен, Въпреки копнежите и желанията е мощна и вълнуваща смесица от движение, музика, символи, думи и тишина, която въздейства по неповторим начин. Желанията може да не постигнат своетоосъществяване, но това, което има значение, е усилието и надеждата.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…