Така чаканият от пловдивските рокаджии фест наближава! Петото издание на Polineroock fest запазва традицията си за тридневно разбиване с по пет групи всеки ден. Изненадите бълват една след друга, като например фактът, че за първи път от създаването му локацията се сменя. Така любимата сцена на Летния театър бива заменена от тази на Военния клуб. Организаторите уверяват, че това по никакъв начин няма да повлияе на качеството и изживяването с  изключение за пушачите, които ще трябва да окупират площада пред Военния клуб. Другото изключение е от гледна точка на капацитета, който Военният клуб позволява, така че се пускат едва шестстотин билета за целия фест.
15 групи с общо 70 участници ще забиват на феста. Ако на първото издание авторската музика е била наравно с кавърите, то на 12,13 и 14 септември ще звучи 90% само и единствено авторска. Изданията стават популярни със сцената, която се предоставя на млади изпълнители с невероятни възможности и потенциал, но с всяко едно шоу се привличат нови чуждестранни и все по-популярни имена в рока. Тазгодишните гости от чужбина са ALOGIA , единствената сръбска рок банда, успяла да събере 20 000 човека публика в зала Арена Белград. KINGDRAGON , съседите от Гърция, които ще забиват на втория ден. PURPENDICULAR , които на миналогодишния есенен фест свиреха два часа под проливния дъжд, с което успяха да спечелят всяко рок сърце, останало на феста. Най-голямата изненада и това, което вече води до запитвания за събитието от цяла България и съседките ни е Blaze Bayley – бившият вокалист на Iron Maiden . Той идва в Пловдив за първи път, за да представи новия албум на родната ни банда John Steel , където се е съгласил да участва като вокал. Всички помнят великия концерт на Maiden от 1995, когато именно той седеше зад микрофона и вдигна цялата публика във въздуха, а сега ще имаме възможността да го видим на едва няколко метра от нас. Българското участие на феста, обаче, не отстъпва по нищо на гостите- Аналгин, Звезди, Обратен ефект и Черно фередже са само част от бандите, които ще излязат на сцената и ще взривят Военния клуб.
Билетите остават на същите цени като предишните издания: еднодневен -10 лева, тридневен -16 лева. Продажбата им започва от утре като могат да бъдат закупени от билетния център на ул. Отец Паисий, а от другата седмица ще се продават билети и в самия Военен клуб.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…