Заедно със старта на Новата учебна година, Алианс Франсез, Ви кани на първото си участие в Нощта на Музеите в Балабановата къща за изложбата на френския художник Роман Проняев – ‘Фрагменти’. Откриването й е в петък на 12 септември 2014г. от 19ч. в Балабановата къща, Старинен Пловдив. Роман Проняев е млад и талантлив френски художник, роден през 1972г. във Воронеж (Русия). До 1997г. живее, учи и работи в родния си град, след което през 2001г. участва в реставрирането на резиденцията на френския посланик в Москва. В момента живее в София и е почетен член на Съюза на Българските Художници.
 
По голямата част от творбите му са спонтанни, абстрактни композиции, често без име, но по своему закономерни.

Увеличава се и френското присъствие в Пловдив, като събитието съвпада и с откриването на третия, извън София, офис наГрупама”, което също ще отбележим заедно с изпълнителния директор за България г-жа Селин Боларс удоволсвие споделя Теофана Брадинска, Почетен консул на Франция и Директор на Алианс Франсез Пловдив.

Успешно продължава да работи и специалната онлайн платформа за информационни сеанси за изучаващите френски език, чиято мотивация е емиграция в Квебек, Канада. Чрез нея директно от Монреал, те могат да получат интересуващата ги информация и да изтеглят необходимите им указания и документи. По силата на конвенция с MDI, Френският Институт за България и Алианс Франсез Пловдив са официално мандатирани да провеждат съответното езиково обучение за целящите емиграция в Квебек.
През месец Септември, спазвайки дългогодишната си традиция, на тържествена церемония Алианс Франсез ще отличи с награди най-заслужилите доброволци, взели участие в единадесетото издание на Международния фестивал за франкофонска песенЗлатен КлючПловдив 2014, а всички ще получат и специални френски документи.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…