Галина Александрова, Калина Миланова, Стоян Кавалов и Явор Костадинов са авторите от поредната групова изложба "Път на младите" в Бялата къща“ на 6 юни.

Бихме могли да наречем тази изложба "Единство". Творбите на четиримата са обединени от общо внушение, независимо от изразните средства. Водеща е не формата, а това, което е в нея - мислите, емоциите, настроенията на младите автори.

Галина отново  живописва върху големи платна, в които женските фигури са само част от дишащото пространство край тях. Няма крещящи цветове, а – вглъбеност, спокойствие и съзерцание.

Стоян Кавалов, когото познаваме като  керамик, сега се представя с ярки пейзажи. По детски наивни и чисти, изпълнени със завидна лекота, сякаш на един дъх, те ни носят пролетно настроение.

Явор е неуморим в  творческите си търсения. Даже в монохромните му пейзажи се усеща едва удържаната енергия. Графичният щрих  само засилва това усещане за излизане от рамката. С творбите си той сякаш прави крачка към  Калина. Новата серия, с които авторката се представя, е комбинация от ръчно и компютърно генерирани образи. С търпение и вглъбеност продължава да дълбае в света, който ни заобикаля и да го претворява с  ума на философ и сърце на поет.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…