"Пълдин АРТ Клуб"
представя Неви Петкова и Дилян Дочев -DiL с изложба: Ръчно рисувани копринени шалове, която ще се представи от 22 до 29 октомври 2014г

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ на изложбата е на 22.10.2014 от 19:00ч.
За всички любители на изкуството, които имат желанието да се видят повече с творците и техните уникати, или да зададат въпроси и да получат автограф лично от тях, могат да дойдат на 22.10.2014г от 16:00ч.
А след 22.10.2014г. ви очакваме на бул.Христо Ботев 112 /ет. 1 над супермаркет "Гастро Магия"/ в "Пълдин АРТ Клуб"гр.Пловдив от 15:00 до 20:00ч.
За повече информация:
Роси Иванова (технически домакин) - 0896/ 87 67 47 или 0889/ 17 43 28

"Всички видове умения и таланти се преплитат, когато човек има развита творческа интуиция. Ако тя се съчетае със сръчност, ще притежаваме изострена чувствителност към красивото и некрасивото..“

"Пълдин АРТ Клуб " гр.Пловдив има удоволствието да ви представи за първи път от 22 до 29 октомври 2014г. част от магията на творчеството им.

За Художниците:
Живописци от Ловеч ,Неви Петкова и Дилян Дочев -DiL са тандем и в живота и в изкуството.Преди две години прелиствайки биографията на Версаче, Неви Петкова се вдъхновява от идеята за повече изкуство в модата и решава
със своя партньор да опитат жанра "Ръчно рисувани копринени шалове". Международното признание идва бързо и към днешна дата, шаловете на Ателие Неви &Dil са номер едно в света. Вече клиенти от 17 държави са си закупили от тези продукти.
Сайта в който са изложени над 130 модела от уникалните шалове е : www.scarves-shalove.com
Изложби с Ръчно рисувани копринени шалове досега ,двамата автори са имали два пъти в Съюза на българските журналисти/София/, в Къщата с часовника /София / и няколко изложби в провинцията.
Като творци,всеки от двамата има свой самобитен път:
Неви Петкова създава оригинални живописни платна в които често цветята доминират и нейния стил се определя като "Вивалди".
Личен сайт: www.nevypetkova.alle.bg

Дилян Дочев-DiL работи в два "коридора" :
1.Маслена живопис - в неговите платна доминира офортната изящност, фантазията, митове, легенди и стила му е "Fine art "
Личен сайт : www.dil.alle.bg

2.Външно политическа карикатура и шаржове с участия в над 500 международни конкурса. В тази област Дилян Дочев-DiL се вписва в Top 20 на света.
И двамата автори уреждат регулярни изложби маслена живопис и участвуват в конкурси за живопис в чужбина.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…