„Кольо К. винаги ще бъде бъдещето. Него времето винаги го гонеше. Не му е нужна патетика, а усмивка”, каза поетът Елин Рахнев на откриването на ретроспективната изложба „Необозримо за Кольо К.” тази вечер в Градска художествена галерия. Двата етажа изложбената площ на ГХГ се оказаха твърде тесни за почитателите и приятелите на художника, дошли да се потопят отново в гения му и безкрайната му енергия. Близо 90 негови платна, събрани от над 30 колекционера, разкриват на публиката целия творчески път на Карамфилов, всичките му търсения и теми, върху които е работил. Дори най-близките му хора бяха изненадани от някои от нещата, които видяха по стените в галерията.

„Знам, че всеки един от вас има емоционална връзка с Кольо Карамфилов. Има хубав спомен. Или пък има красива негова работа у дома. Тази изложба показва безкрайната му творческа мощ. Опитахме се така да подберем работи, които са ключови, изключително любопитни, много знакови и в същото време на са преекспонирани”, каза кураторът Галина Лардева.

„Честно казано загубих дар-слово докато разглеждах изложбата, особено качвайки се на втория етаж в галерията. За първи път виждам изложба на баща ми, която показва почти всички негови лица като артист. Зверски много ми се реве в момента, но искам само да кажа, че Кольо се усмихва”, каза синът на художника Росен Карамфилов. Той благодари на Радост Коцева за труда, който тя е положила по организирането на изложбата и обяви, че тя е биещото сърце на баща му след неговата смърт.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…