С пъстри птички, кацнали на раменете им, с красиво цвете в ръка и широки усмивки Ралица и Ваня Бурови засилиха пролетното усещане в изложбената зала на къща „Мексиканско изкуство“ в Стария град.

Емоционалната им живопис изпълни пространството с ярки багри и фантазии, заразяваща с темперамента на своите създателки. За творческия вихър, в които са се раждали произведенията, можем да се досещаме и от заглавие на съвместната изложба на двете авторки – „Работилница за смесени чувства“. Въпреки че живеят в София, Ралица и Ваня са свързани с Пловдив, където все си намират повод да дойдат. Двете артистки са дъщери на друг известен художник, при това пловдивчанин, плакиста Рачо Буров. От него им е любовта към изкуството.

Ралица е завършила „Текстил“  в Националната художествена академия при проф. Димо Балев, а преди това "Текстил" и в Средно специално училище за приложни изкуства в столицата. Работи в областта на живописта и иконописта.

Ваня Бурова е възпитаничка на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив. В Националната художествена академия в София завършва „Плакат и графичен дизайн“ при проф. Иван Газдов. Експериментира с техники и материали от различни видове изобразително изкуство, но напоследък работи повече живопис.

Съвместната им изложба в "Мексиканската" къща на ул. "Артин Гидиков" ще продължи до 6 април.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…