Изложба живопис „Носталгия по български“ на Ивайло Димитров ще се открие на 30 април от 18 часа в салона на галерия „Възраждане“. Изложбата ще продължи до 20.05.2019 г.

С новата изложба на Ивайло Димитров отново попадаме в един живописен свят, който няма аналог в съвременния ни бездушен, невропатичен, „глобален“ мир, където ние знаем всичко и от нищо не се интересуваме. Художникът рисува не живота, а битието, което носи и хумора, смеха, и иронията, и заигравката с верското лицемерие и битовите подробности, и елементите на онази българска духовност и ценна първичност, която сме на път да погубим. И в същото време добрата, светла усмивка на картините ни възторгва и просветлява.

Ивайло Димитров е роден през 1967 г. в София. През 1986 г. завършва Художествената гимназия – София. През 1998 г. завършва Национална художествена академия , София , специалност „ Графика” при проф. Галилей Симеонов. Има осъществени 15 самостоятелни изложби. Илюстрирал е две книги „ Чудния свят на шахмата” от Костас Царухас и стихосбирката на Мария Чомакова.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…