Изложбата “Белите камъчета” на Стела Стефанова ще бъде открита на 22 август в 18 часа в галерия Plovedivна ул. "Павел Куртевич" №3 в Капана. Живописните творби ще могат да бъдат видени до 3 септември.

Стела Стефанова живее и работи в Пловдив. От 2018 г. е член на ДПХ. Това е трета самостоятелна изложба. Авторката експериментира в съчетанието на различни материали и техники,търсейки символиката, която те кара да се замислиш... и усмихнеш. За идеята, която я вдъхновява ,разказва накратко:

“И Човекът заживя със сърце в гърдите и ум в главата. А те бяха свързани и нишката между тях беше светла и искряща и никога досега не се беше късала. Когато сърцето чувстваше, умът казваше “Помисли!”, а когато умът мислише сърцето казваше “Почувствай!”. Така стихиите, които вилнееха в Човека бяха балансирани. И той беше добър,обичаше и го обичаха, вървеше по пътя си и съзидаване, твореше и се развиваше. Но това не стигаше. Човекът искаше да опита от силата на стихиите бушуващи в него, искаше да познае и вярваше, че чрез тях ще стане по-велик. Скъса нишката между сърцето и ума си, разпиля добродетелите си, които той наричаше бели камъчета и така ревностно пазеше в пазвата си. Разпиляха се те по света, а той вървеше търсеше нещо и не знаеше какво е то.”

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…