Художникът Деян Иванов – Маргуш от Северна Македония подреди изложба „Космически пейзажи” във фоайето на сградата на Общински съвет – Пловдив. Осъществяването на изложбата бе и своебразният подарък за него от Пловдивското дружеството на художниците, тъй като откриването ѝ на 4-ти декември съвпадна с неговия рожден ден.

 

 

Деян е изключително активен творец, наред с ангажиментите му покрай Македонското дружество на художниците. Радваме се, че той избра Пловдив за своята следваща изложба и то в деня на своя личен празник, сподели Снежана Фурнаджиева – председател на Дружеството на пловдивските художници по време на откриването.

 

 

„Страхотният му усет към композиция, баланс, абстракция, която е трудна за постигане, могат да бъдат видени във всяко едно негово платно. Това ниво на абстракция, което той е постигнал е сложно, дълбоко, едно цветово изригване, което ражда естетиката на сътворението“, допълни тя.

 

По думите й, в картините може да се долови усещане за спокойствие, равновесие, което вероятно авторът носи в сърцето си, защото няма как да създадеш нещо толкова прекрасно, ако не го носиш в сърцето си.

 

Зам.-председателят на Общински съвет – Пловдив Евелин Парасков, който също присъства на церемонията, сподели, че е радостен от поредната изложба, която се открива в сградата на местния парламент.

 

 

„Искрено се радвам, когато Дружеството на пловдивските художници подрежда поредната си изложба в сградата на Общински съвет Пловдив. Това създава едно различно усещане и дух в тази иначе скучна сграда. Използвам случаят да честитя рождения ден на автора и да му благодаря, че е избрал именно Пловдив, за да отбележи своя личен празник, показвайки прекрасните си творби“, каза Парасков.

 


Самият автор благодари за оказана чест да е сред приятели и да може да покаже своите творби.

 

„Благодарен съм, че дойдохте и ми оказвате честта да покажа своите творби в Пловдив в този специален за мен ден. Използвам случая отново да поканя Дружеството на пловдивските художници да ни гостува в Северна Македония“, каза Деян Иванов.

 

Изложбата може да бъде видяна в изложбената зала на Общински съвет през целия декември.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…