Галерията подкрепя съвременни български творци, които имат идеята да възвърнат устойчивата мода и усещането за уникалност

Уютното и утопично местенце на ул."Отец Паисий" 42, което подкрепя младите български творци и художници, приютява новите дизайнери и техните творби, като именно те са акцента на събитието "Дизайнерска Коледа". То ще се проведе на 21-ви и 22-ри декември.

В двата предпразнични дни могат да се видят шест модела на шестима талантливи студенти по моден дизайн на д-р Динка Касабова, асистент и преподавател в АМТИИ, специалност "Облекло и дизайн". Идеята за дрехите е вдъхновена от духа на 20-те години в модата. Освен тях, в галерията са представени много различни модели на признати съвременни български дизайнери, като Николай Божилов, Славина Петрова, Георги Флоров и бранда "Прототип 23", а също произведения на изкуството на Вера Пенева, Ангел Каравланов и Силвия Чанева, както и бижута-шедьоври на Симеон Шомов, Николай Сърдъмов, Ангелина Цветкова, Богдана Топрева, Полина Димитрова и Михаил Кочев.

Идеята на създателите на галерия „Утопия“ е да подава ръка на съвременните български автори и да популяризира тяхното изкуство и талант. За тях е важно да възвърнат устойчивата мода в консуматорското и забързано общество, както и усещането и стремежа към различност и уникалност.

Image Gallery

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…