Художничката и сценограф Яна Костадинова откри изложба живопис в галерия "Етерна" снощи и даде старт на живота в пространството за култура след извънредното положение. Много жадни за изобразително изкуство пловдивчани се събраха в галерийното пространство, което превърна безистена на главната в арт център. Пред гостите художничката подчерта, че вдъхновение за създаването на новите й работи е самата галерия. „ Благотворното пресичане на подходящо изложбено пространство с актуалните ми живописни интереси - това виждате  посетителите”, посочи авторката.

Картините в изложбата „Линия на пресичане” са под влиянието и на един нов социален феномен, свързан с пандемията COVID-19 - социалната изолация. Преподавателката дава интересен прочит на този наложен сблъсък с изкуството.

„ Благодатното време за творчество се превърна във външно наложена присъда без ясен край, без право на обжалване. Когато животът затихва, но не за да се отдаде на мисъл и съзидание, а от ужас и страх, е трудно да останеш насаме със себе и да бъдеш креативен по познатия стар начин", казва авторката.


Снимки: Десислава Цвяткова

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…