Огромни по мащаб фотографии превръщат абстрактната среда в реалност

 

Моника Роменска: „Соня е въздушната целувка на фотографската тежка артилерия“

 

 

Светлината, която Соня Станкова рисува с фотоапарат, струи в пространството на Градската художествена галерия на Главната улица на Пловдив. Снощи, за да видят Соня и да се насладят на светлината ѝ в Залите за временни експозиции дойдоха десетки приятели и общественици, на откриването на впечатляващата ѝ самостоятелна изложба под наслов „Абстрактна реалност V“.

 

Артистична, експериментираща, енергична и завладяваща, Соня Станкова е в зенита на творческия си размах, на признанието на публика и специалисти.

 

В новият и проект огромни по мащаб фотографии превръщат абстрактната среда в реалност, завладяват с цветове и наслоени образи.

 

Заобиколена от колеги, почитатели, приятели, тя получи поздравления от заместник-кмета на Пловдив по култура, археология и туризъм Пламен Панов, на когото  живо обясняваше сложния творчески процес по наслагване на изображение върху изображение, без намесата на обработващи дигитални програми, до постигане на желания многопластов колоритен и композиционен ефект.

 

Творбите ѝ са разпознаваеми, почеркът -неподражаем, резултатът – живопис с фотографски средства. Или както подчерта при откриването на изложбата Моника Роменска – график, уредник в галерията и нейна близка приятелка: „Соня е въздушната целувка на фотографската тежка артилерия“.

 

Изложбата е съпътствана от прекрасен каталог и поредица единични фотографии с размер А4 в елегантни папки.

 

Експозицията е с вход свободен и може да се разгледа до 27 октомври. Работното време на Залите на ул. „Княз Александър I“№15 е от вторник до неделя от 10.00 до 18.00 часа.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…