Изложба живопис „Златна стълба към небето“ на Елисавета Ангелова ще се открие на 3 ноември в галерия Възраждане. В 18:00 ч. в двора на центъра за култура ще бъде представена авторката и изложбата, която ще продължи три седмици.

„Целият живописен свят на художничката поема чистотата на детския мир, на мечтите и спомените. И въпреки това, авторката търси многотемието, което, по един или друг начин, свързва с порива към небето. Златната стълба е по-скоро символ на възвишаването, на надмогването на негативните влияния, на порива към ангелското, което може да ни утеши и подкрепи. Картините са изпълнени със силни образи, със символни предмети, с препратки към детските години, когато илюзиите са най-силни и мечтите най-чисти”, казва за изложбата и авторката галеристката Краси Алексиева.

Биография на Елисавета Ангелова:
Родена през 1986 г.
2005 г. завършва гимназия „Св.Св. Кирил и Методий“ гр. Бургас със специалност „Изобразително изкуство“.
2010 г. завършва бакалавърска степен в АМТИИ град Пловдив със специалност „Църковна живопис“.
2017 г. завършва магистърска степен в ШУ град Шумен със специалност „Педагогика на живописта“.
2011 г. е член на Б.И.С. - „Българско иконографско сдружение“.
2016 г. член на ДХБ „Дружество на художниците Бургас“.
Живее и работи в Бургас. Има осъществени девет самостоятелни изложби и множество участия в групови такива.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…