Снощи в галерия „Ромфея“ се откри традиционната изложба на възпитаници на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив. Експозицията носи името "Измерения". В нея участват ученици от 8 до 12 клас от всички специалности.

През 2021 година, НГСЕИ тази година чества 45 години от създаването си. Учебното заведение е единственото в страната, което подготвя професионално изпълнителски кадри за драматичен театър, куклен театър, опера, кино, телевизия. Много от завършилите ученици са вече утвърдени творци в различни сфери на сценичните и визуални изкуства - у нас, и в чужбина. Сред тях са Димитър Митовски, Теодор Ушев, Кольо Карамфилов, Ангел Гешев, Александър Секулов, Петко Танчев и много други. Възпитаник на училището е и настоящият директор Николай Томов, който откри изложбата.

Сред гостите бе и заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов, който редовно посещава проявите на училището – театрални постановки, изложби и други, както и на откриването на учебната година. Възпитаници на НГСЕИ участват традиционно в редица прояви от културния живот на Пловдив, свързани с празници, годишнини и проекти, реализирани по Културния календар на града.

На 17 април в залите за временни изложби на Градската художествена галерия на ул. Княз Александър I № 15 предстои да бъде открита и изложба с творби на бивши възпитаници на  НГСЕИ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…