Пловдивската галерия Arsenal of Art посреща художника Светлозар Стоянов–Свесто с изложбата му „Амплитуди”.

Амплитуди

Всички артистични търсения могат да се концентрират в метафората на една амплитуда. Тя обема целия смислов и емоционален регистър на човека и палитрата. В обхвата ѝ намират място най-мрачните, интровертни проекции и най-безгрижните многоцветни композиции. От болката до празника.

От вътрешните светлини на меланхоличните деликатни пространства до бъбривите багри на неразказаните приказки. От копнежа по непознатото, сгушено в мечтателни безсъници до предизвикателни колоритни ерупции. Такова смислово и емоционално ветрило присъства в експозицията "Амплитуди". Едно име с много лица. И понякога с вътрешна светлина...

Светлозар Стоянов-Свесто е завършил специалностите "Изобразителни изкуства" и "Българска филология". Създал и развил своя оригинална живописна технология. Има десетки самостоятелни изложби, като в някои от тях предлага синкретично взаимодействие между изображение и текст. Член на СБХ. Негови творби се намират в над десет страни на три континента.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…