Над 100 творби от  изявени автори в стил Арт Наив намериха свой дом в новооткритото специализирано изложбено пространство Арт Наив Капана в Пловдив.

 

Галерията, която е единственото търговско място, предлагащо изключително този вид изкуство е открита през 2019 г. И възобновява своята дейност след 2 годишно прекъсване, дължащо се на пандемичните ограничения. Новото начало следва засиления интерес към Арт Наив в страната, тенденция в съзвучие със световните развития в пазара на изкуството.

 

Официалното откриване на изложбата ще се състои на 16 юни от 18,30 часа в Капана Пловдив, ул. Христо Дюкмеджиев 29. На събитието ще присъства голяма част от цвета на българския Арт Наив, като в експозицията наред с техните картини ще бъдат изложени и работи на изявени чужди наивисти. В галерията могат да се видят и част от създадените картини по време на майсторския клас на Ян Глозик, Ковачичка Наив школа  в България през  месец Май, събитие, подкрепено от Национален фонд Култура. Произведения, изпълнени с маслени, акрилни бои или в смесена техника върху платно и дърво, както и скулптури от  камък, дърво и керамика ще зарадват почитателите със своите радостни сюжети и пъстри цветове.

 

Отварянето на Арт Наив Капана, чийто основател е художничката Яна Илиева е логическо продължение на поредица проекти, фокусирани върху Арт Наив – създаването на музейната експозиция в градската галерия в Белоградчик, двата международни салона Наив в София, Велико Търново и Варна в последните 2 години, Виртуалното Биенале Наив и учредяването на асоциацията на творците в арт наив в България. Събитието е в партньорство със Салон за наивистично и интуитивно изкуство -музейна експозиция и Асоциация арт наив в България.

 

За контакти: Яна Илиева +359 886 739526 , Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 https://www.facebook.com/artnaivekapana https://www.instagram.com/artnaivekapana/  

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…