Днес от 17.00 часа във фоайето на Библиотеката се открива документална изложба „Духовното наследство на Учителя Петър К. Дънов”.  Изложбата е по повод 150 години от рождението му

През 2014 г. се навършиха  150 години от рождението, 100 години от първата публична беседа, дала началото на поредицата „Сила и Живот“, и 70 години от кончината на учителя Петър Дънов, създател на единственото по рода си самобитно българско учение, следвано, ценено и почитано от последователи в над 50 държави по света.

   Изложбата проследява ранните му години, следването в Бостън, САЩ, дейността му в България. В изложбата са представени   снимки, книги, картини, музикални записи съхранявани  във фондовете на Народна библиотека „Иван Вазов” и на общество Бяло братство. Куратор на изложбата е доц. д-р Цветолюб Нушев. В организирането и представянето на изложбата участваха и представители от Общество Бяло Братство.

Изложбата ще бъде отворена за посетители до 13 февруари 2015год.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…