Най-новото арт пространство в Пловдив – Галерия ГОТИ (ул.“Преслав“№4, до зала „2019“ на ГХГ) има удоволствието да ви покани на откриване на изложба – живопис и металопластика на Весела Стаменова, което ще се състои на 11 октомври от 18 часа.

 

Весела Стаменова е не просто художник и скулптор. Тя е жена-енергия, жена-хала и нейното присъствие не остава незабелязано. Всеки, посетил изложбата ще се увери в това. С еднаква лекота авторката опитомява метала, камъка и живописта, а около нея винаги има аура от добро настроение в съзвучие с името й.

 

Весела Стаменова „преде“ нишката на Съдбата в новата си изложба, която е нарекла „Предачката“.

 

За своята концепция авторката казва: „За някои митологии началото на живота започва с изпридането на нишката на съдбата. В този смисъл без предачката няма нито начало, нито съдба и затова нарекох изложбата си „Предачката“.

 

Всичко, което виждаме, преживяваме или усещаме, хората в чиито животи нахлуваме, тези които нахлуват в нашия живот, начините ни на реакция в различни ситуации, правото ни на избор, правилен или не особено, всичко това е нишката на живота. Понякога тя е цветна, графична или даже без цвят( особено когато сме тъжни или наранени ) безплътно връзваща душите към реалността, докато дойде време нишката да свърши, да се скъса или да бъде отрязана… Радвайте се на всичките проявления на Нишката, тя е вашият живот, а аз искам да Ви направя съпричастни с част от моята нишка. На всички, които могат да се зарадват , посвещавам!“ – Весела Стаменова

 

На 11 октомври от 18 часа ще се потопим заедно в света на жената-творец, която преде толкова много нишки в света на изкуството, че срещата с нея е празник, а досега с нейното многопластово творчество е радост за душата.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…