Благотворителна фотографска изложба, посветена на миграцията, се открива в Народна библиотека „Иван Вазов“. Организатор е Благотворителната католическа организация „Каритас Витания“. С изложбата се поставя финалът на двугодишния международен „Регионален проект по миграция“ (ReMap), в който участват още седем национални „Каритас“ организации от Гърция, Северна Македония, Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Албания и Турция.

 

Основна цел на ReMap е да спомогне за картирането и хармонизирането на интеграционните дейности и услуги, предоставяни от „Каритас“, по продължението на т.нар. „Балкански маршрут“, по който в търсене на по-добри условия за живот поемат много мигранти от Близкия Изток и Северна Африка.

 

Изложбата „Миграцията – обединява и обогатява“ представя финалистите от проведения през 2022 г. международен фотографски конкурс, чиято мисия бе да покаже положителните страни на миграционните процеси и как понякога губейки нещо, откриваш нещо ново, не по-малко ценно. Финалистите бяха селектирани от почетно жури от професионалисти в лицето на Соня Станкова, Минко Михайлов и Методий Плачков.

 

Събитието има благотворителен характер. Част от картините ще бъдат дарени за реновирането на стая за почивка в детската онкохематология в Пловдив – кауза, на която са се отдали Командерия „Улпия“ и Лайънс Клуб „Пловдив“. Останалите ще бъдат поставени в различни центрове на организацията, в които се работи с бежанци от Украйна.

 

Откриването на изложбата е на 27 ноември, от 17.00 часа, в Централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“. Експозицията ще остане в библиотеката две седмици. Входът за всички посетители е свободен.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…