Всяко насилие е еднакво ужасно, всеки случай на домашно насилие е ужасен по свой начин.

 

Домашното насилие е болезнена обществена и лична тема – годишно около 25 на сто от българите, мъже и жени, са негови жертви. И това е само върхът айсберга. Проблемът е голям и труден за решаване. По различни съображения, жертвите избягват да говорят за ужаса, загнезден в най-интимната част от живота им. Често те не знаят, че могат да получат помощ. Пък и възможностите за това, особено в объркани и относително бедни общества като българското, са малко, а пътищата до тях – стръмни.

 

„Открехване“ е проект на пловдивската Фондация ПРО ЛИБРИС, финансиран по програма „Социално ангажирани изкуства“ на Национален фонд „Култура“. Основни цели на проекта са да заостри общественото внимание към проблема с домашното насилие, да подпомогне психологически неговите жертви, да улесни достъпа им до информация за това какво и как могат да направят.

 

12 творци с 13 впечатляващи плаката на тема домашно насилие и QR код с информация за възможностите за реакция през следващите месеци ще се представят в различни точки на Пловдив. Началото е на 27 ноември 2023 в района на Национална гимназия за екранни и сценични изкуства. В 10.00 часа организаторите от Фондация ПРО ЛИБРИС ще бъдат на място, за да предоставят повече информация на медиите и обществеността.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…