Изложбата „Визия, разказ, докосване“, която се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“, ще бъде открита на 6 март (сряда) в Пловдивската народна библиотека.

 

Експозицията се състои от 20 фотоса на забраждания от различни български райони в съответствие с поводите, по които се използват. На снимките са красивите лица на момичетата от фолклорен ансамбъл „Тракия“.

 

„Чрез разказа на майстор Стоян Маринов и чрез изразните средства на фотографията се разкрива своеобразна приказка за времената, в които забрадката е била една от най-важните части в цялостната структура и символика на българската женска носия“, казват организаторите на изложбата от Регионална занаятчийска камара – Пловдив.

 

Официалното откриване на изложбата е на 6 март от 16.00 ч. във фоайе Изкуствотека на НБ „Иван Вазов“.

 

Изложбата ще остане в библиотеката до 20 март.

 

Вход: Свободен

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…