"21 метафорични портрета" представят Янко Ненов и неговата дъщеря Дора Ненова в галерия "Мария Луиза". Колаборацията между двама творци е във всяка една творба. Релефите са създадени от популярния художник Янко Ненов, а живописта върху тях е дело на Дора. 

Идеята за изложбата е вдъхновена от книгата на Елиас Канети "Подслушвачът: 50 характера". 

Метафоричните портрети разкриват тайните на човешкия характер, който всеки от нас развива и адаптира спрямо заобикалящия ни свят. Творбите показват различни състояния на персонажите, настроението е мажорно. Всеки от героите би могъл да бъде нашето отражение в очите на другите. Понякога ни се иска да изпуснем парата, да замълчим, да помечтаем, да бъдем в центъра на вниманието - всеки със своята страст, суета и индивидуалност. Живописните портрети на Янко и Дора Ненови ни отвеждат в една метафорична реалност, далечна от битието ни и същевременно така близка до въображението ни.

Експозицията ще гостува на галерия "Мария Луиза " 20 дни, а откриването е на 12 април (петък) от 18 ч.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…