Фотоизложба, посветена на 110-та годишнина от рождението на световния бас Борис Христов, ще бъде открита днес (14 май), от 17.30 ч. в Дом на културата „Борис Христов“, фоайе ет.2.  .

 

Експозицията е създадена по идея на отдел „Култура, археология и културно наследство“ на община Пловдив, куратор е известният фотограф, преподавател и организатор на един от най-значимите фото форуми в България –  доц. Никола Лаутлиев.  Тя се състои от 44 фотографии, които са резултат от задълбочена издирвателска дейност на доц. Лаутлиев и е осъществена с безценната помощ на Музикално общество „Борис Христов“ – Стара Загора в лицето на Нино Луканов, както и на музикалното общество в София и Владимир Велев.

 

След откриването днес и представянето в Пловдив, фотоизложбата ще гостува в Рим , а след нейното завръщане ще остане завинаги експонирана в Дома на културата в Пловдив, който от 2011 година носи името на Борис Христов.

 

Фотоизложбата е част от поредица събития, свързани със 110-та годишнина от рождението на Борис Христов. На 11 юни, концерт в българското посолство в Рим ще изнесат Евгения Ралчева (сопрано) и Божидар Божкилов (бас), солисти на Държавна опера Пловдив, в акомпанимент на пиано на Цветомира Цонева. По същото време ще бъде представена и настоящата изложба.

 

Събитията ще осъществяват по инициатива на Българския културен институт в Рим с подкрепата на община Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…