На 25 септември галерия Аспект ще представи съвместна изложба на талантливото семейство Цвета и Чавдар Вълови.

 

Чавдар Вълов е вече добре познат на пловдивската публика художник. Tова ще бъде трета негова изява при нас след големия интерес, предизвикан от предишните му изложби. Неговият специфичният и запомнящ се стил винаги оставя у зрителите усещане за съвършенството и безвремие. Почеркът му е деликатен и фин, същевременно многопластов. За Цвета Вълова изложбата ще е първо участие в града под тепетата. Тя е предимно кавалетен автор със специфична цветна техника върху картон.

 

Съвместното им участие в галерия Аспект е обединено под мотото „Като спомени от приказки“. Двамата автори са подбрали 25 картини в смесена моливна техника и акварел, специално подготвени за изявата си в галерия Аспект.

 

Ето какво споделят авторите за изложбата:

 

„Рисуването на картина е живеене и рисуване. То е тъга и радост, плач и смях. Копнеж по нещо или спомен от някъде. Затова изкуството е магнетично. То създава впечатление за друг свят, от който извират картини и образи безкрайни и неповторими. Къде отиват мислите, когато застанеш пред бъдещата картина, още неродена? Това пътешествие е истинско тайнство, пълно с очарование и респект, с опиянение и горение. То е една истинска приказка. И ето, картината се появява! Тя се ражда в приказката и носи в себе си приказка. Така върви живеенето. Така продължава рисуването. Приказките избледняват. Картините отпътуват. Рисуването продължава, като пътешествие по реката, като връщане в спомените, като музика в очите, като сън с флейта, като спомени от приказки.“

 

Изложбата ще открием на 25 септември с вернисаж между 17:00 и 19:00 часа. Тя ще остане в залите на галерията до 15 октомври.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…