Фотографската изложба „Wild at heart – Plovdiv“ на гл. ас. Атанас Грозданов, която ще гостува на музея до 4 ноември 2024  г. ще бъде открита на 4 октомври (петък) 2024 г. от 18:30 ч. в РПНМ – Пловдив. По случай откриването, авторът ще представи презентация, с която ще запознае гостите със своята вълнуваща работа на терен, както и с интересни факти около заснемането на изображенията в различни кътчета от дивата природа на България и Балканите!

 

Изложбата включва селекция от снимки на едни от най-красивите и редки видове в региона, заснети по време на научни експедиции на автора –  гл. ас. Атанас Грозданов, изтъкнат учен, преподавател и фотограф. Събитието има за цел да запознае публиката с разнообразието и уникалността на природата в региона, и за пореден път да повдигне въпроса за важността на нейното опазване.

 

За автора: Атанас Грозданов е главен асистент в Биологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, като преподава също така и в Унивеситета по архитектура, строителство и геодезия. Той е автор на над 100 научни и популярни публикации, свързани с животните и тяхното опазване. Освен учен, преподавател и фотограф, Атанас Грозданов е на първо място човек отдаден на опазването на природата и множество свързани с това каузи. Той е основател на студентски клуб „Скорец“ на Биологическия факултет, съосновател на Дружество на анималисти, флористи и научни илюстратори, създател на групата „Земноводни и влечуги в България“ и страницата „Дивата София“ в социалните мрежи и активен член от екипа на Фонд за дивата флора и фауна.

 

Сред фотографските участия на автора се открояват:

 

1. Wild at heart I и II – самостоятелни изложби през 2018 и 2019, София.

 

2. Дивата София – изложба в Регионален исторически музей – София и в рамките на фестивал Culturama, 2023.

 

3. Птиците – съвместна фотографска изложба с н.пр. Мачей Шимански в рамките на фестивал Културама, 2023.

 

Не пропускайте възможността да се потопите в света на дивата природа и да научите повече за нейните обитатели!Входът за откриващото събитие е свободен.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…