Изложба продуктов дизайн на Константин Ачков

11 Юни 2015 - 31 Август 2015

artnewscafe, Пловдив

Artnewscafe има удоволствие да представи изложбата TOUCH, SIT, DRINK | ПИПНИ, СЕДНИ, ПИЙ с новата серия мебели на Константин Ачков. 

Изложбата е също така част от официалната програма на фестивала One Design Week (19-28.06.2015) в Пловдив.

Българският продуктов дизайнер и скулптор Константин Ачков представя последната си серия от столове CUT, базирана на най-древните сгъваеми египетски мебели. Те се отличават с практична и семпла визия.

CUT серията е с модерна обрана линия и прецизни детайли, без излишни украси. Формата и името са продиктувани от метода на изработка, който се състои главно от изрязване на 18 мм шперплат, чрез CNC рутер. Всички елементи се събират на принципа на триизмерен пъзел. Текстилната мембрана, която служи за седалка и облегалка, е от промазана UV материя, което заедно с обработените с тиково масло дървени части позволява мебелите да се ползват на открито. В събран вид CUT се отличава с елегантен и компактен силует. Серията е произведена от Lock furniture.

Серията е изключително подходяща за обществени места, където се търси прибиране в малки пространства. Поради тази причина Константин Ачков избира artnewscafe като най-адекватното пространство за представяне на CUT. 

Изложбата TOUCH, SIT, DRINK | ПИПНИ, СЕДНИ, ПИЙ на Константин Ачков е част от официалната програма на фестивала One Design Week в Пловдив, като това e и пето поредно участие на дизайнера във фестивала. 

Посетителите ще могат освен да разгледат столовете и да ги ползват и да ги закупят.

откриване: 19:00 ч., 11 юни

среща с автора и представяне в рамките на One Design Week: 18:00-19:00 ч., 22 юни

 

artnewscafe, Пловдив

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…