ИКЕА представя интериорни тенденции и ексклузивна изложба в Пловдив по време на One Design Week

В рамките на международния фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK,  провеждащ се в Пловдив между 19 – 28 юни, с подкрепата на Община Пловдив и Фондация Америка за България, в подкрепа на Пловдив Европейска столица на културата 2019, ИКЕА представя две посоки на съвременния демократичен дизайн. 

Само по време на фестивала в галерия „Ластици“ ще можем да видим първото издание  на проекта IKEA ART EVENT, посветено на стрийт артa като най-демократичната изразна форма в изкуството. Най-интересните и нови интериорни решения и предложения на ИКЕА пък ще можем да видим в уютно обзаведени стаи с достъпен и модерен дизайн, които ще бъдат изградени в самия център на града. 

Изложбата в галерия „Ластици“ ще представи първото издание на глобалния eжегоден проект IKEA ART EVENT, в който компанията кани дванадесет улични артисти от цял свят, за да създадат неповторими плакати (70 х 100 см), които са oтпечатани в лимитирана бройка. Участниците използват различни изразни средства и подходи в работата си. Това, което ги обединява, е отчетливият и силен стил, забележим в най-различни точки на планетата. 

Съобразявайки се с изискванията за печат върху хартия, те адаптират идеите си в по-малък формат и ги превръщат в акцент в интериора. Стрийт артистите са: ELLE (Сан Франциско, САЩ), Blue (Гьотеборг, Швеция), Нурия Мора (Мадрид, Испания), Koralie and Supakitch (Париж и Ним, Франция), Sobekcis (Белград, Сърбия), Hua Tunan (Фошан, Китай), Jeroen Erosie (Розендаал, Холандия), Tfreak (Сао Паоло, Бразилия), NEVERCREW (Лугано и Белинзона, Швейцария), Еко Нугрохо (Джокякарта, Индонезия), CRASH (Бронкс, Ню Йорк, САЩ), M-city (Гдиния, Полша).

Цялата идея зад проекта защитава мисията на ИКЕА да създава демократичен дизайн, който е уникален, но и достъпен за всеки. Колекцията е реализирана именно във формата на лимитирана серия от плакати, защото преди плакатите изкуството е уникално, но те са носителят, който превръща градовете в публични арт галерии. В резултат изкуството става по-демократично, а сега ИКЕА го пренася у дома в популярната форма на плакат. Екстравагантните визуални решения ще могат да се видят и закупят в България в лимитиран брой копия на цена от 20 лв. единствено по време на One Design Week в галерия Ластици в Пловдив и няма да бъдат налични в магазина в София.

От 18 юни всички минувачи в центъра на Пловдив ще могат да разгледат и интериорните предложения от ИКЕА за трапезария, детска стая, дневна и градина и да почувстват домашен уют в самия център на града. В специалните стаи, които ще бъдат инсталирани в Пловдив ще се представят и възможностите за онлайн доставки от ИКЕА в Пловдив и цяла България, а посетителите на стаите през първия ден ще получат освежаващи напитки.

Стаите на ИКЕА ще бъдат между хотел „Тримонциум“ и Централна поща от 18 до 28 юни.

IKEA ART EVENT можете да видите в галерия Ластици на ул. Христо Дюкмеджиев 6, в Капана от 19 до 28 юни, като официалното представяне на събитието е на 21 юни (неделя)от 16:30 часа. В събитието са предвидени и демонстрация по ситопечат с участието на българския ъндърграунд лейбъл Brave Moustache, тематични коктейли от Absolut и музика от пловдивския лейбъл Love Vibes.  

За фестивала:

ONE DESIGN WEEK е международен фестивал за дизайн и визуална култура. Събитието се организира в подкрепа на Пловдив Европейска столица на културата 2019. 

ONE DESIGN WEEK се организира от платформата за култура ЕДНО. Освен основната изложба и професионален форум с изтъкнати имена от сферата на съвременния дизайн седмото издание на ONE DESIGN WEEK включва редица инициативи със свободен достъп за широката публика - изложби, творчески работилници, дискусии, лекции, детска програма, филми, партита и т.н.ONE DESIGN WEEK е платформа, която стимулира и подкрепя развитието на дизайн професионалистите в България. Същевременно целта на събитието е да представя и популяризира устойчиви и стойностни практики за по-добра и смислена визуална среда от цял свят. Сред другите ежегодни фестивали на ЕДНО са ONE ARCHITECTURE WEEK и ONE DANCE WEEK.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…