Преди три седмици пловдивските художнички Д.Папазова, Л. Кючукова, Петя Хинкова и Уляна Тодоро подкрепиха с обща изложба във VINOPOLIS израелската си колежка. /Вж. "Здравей, Руд! / Hi Ruth Fernandes!"

От 1-ви до 30 април РУД ФЕРНАНДЕС излага своите платна в Total Sport Fitness & Squash

Коя е РУД ФЕРНАНДЕС?

Родена е в Израел, живяла е много години в САЩ, по-малко години в Мексико. От 11 месеца живее в България, край Пловдив. Защо Пловдив? Попитайте я!

Не обича да я снимат и да говори за себе си. Това не е кокетна поза, а категорична позиция. Руд смята, че не думите за нея,а именно творчеството я разкрива като човек. Но , все пак, питайте я!

Не се определя като художник. Тя твори с тъкани. Различни - от зебло до пъстроцветни мексикански платове . Бод след бод , ден след ден... Техниката няма значение! Важни са посланията, които авторката изписва върху големите си платна. Какви са? Не я питайте!

Изкуството не е за забавление . Има си партита за тази работа, смята Руд Фернандес. Нейните творби са отражение на живота на една жена- без значение от коя точка на света идва тя и накъде е тръгнала... Любов, страдание, старост, смърт, малко забавление...

Възможно е творбите и да не станат част от вашия интериор, но със сигурност ще се превърнат в част от живота ви. Вижте ги!

Откриване - 01.04.2016г.

Място - Total Sport Fitness & Squash, 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…