Включете се във внезапен изблик на радост да посрещнем пролетта заедно. Каним ви на събитие, което празнува изкуството като отношение към живота, изпълнено с щастие и стремеж. Селекция слънчеви миниатюри от Мариана

www.toneva-art.com

Слънцето е факторът, който определя творческите търсения и вдъхновения на Мариана Тонева – събуждащи една нова сетивност чрез послания под формата на цветове и форми. Стилът й е нов и отличителен и засега го определят като магичен футуризъм. Има няколко самостоятелни изложби из страната, както и множество участия в общи изложби и фестивали в страната и чужбина. През 2009-2010 г. участва в създаването на артстудио Слънца (www.be.net/slanca) в Капана – пространство, обединяващо функциите на мултидисциплинарно дизайн ателие и галерия за съвременно изкуство като инициатива за промяната.

Мариана е родена в началото на пролетта, обича нюансите и настроенията на пролетните цветя и заедно с раждането на новото слънце винаги прави изложби по това време, защото пролетта е нейният момент за пробуждане, за поставяне на ново начало, на вдъхновение.

Така както пролетта ни кара да събудим сетивата си за живот, така и изкуството ни повдига – еуфорията, която събужда в нас, също като слънчевите лъчи кара телата ни да се изпълнят с радост и желание за танц.

Къде: Отсреща

www.facebook.com/otsreshta

От другата страна на Капана, срещу Дондуковата градина и ЕВН – развиващ се централен сектор с потенциал за скорошно социално избухване – лесно ще забележите една идея по-просторното пространство на кафе-бар Отсреща, съчетаващо уютна зеленина със съвременен интериорен дизайн. Отсреща промотира културата и устойчивия начин на живот, създавайки среда, която подпомага творческата общност посредством събития и срещи, даващи гласност и създаващи физическа платформа за комуникация и обмен.

Вдъхновението се предава под формата на споделена наслада, заповядайте Отсреща заедно да вкусим от него на 2-ри април от 18:30 часа.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…