Градска художествена галерия - Пловдив показва творби на художници от Южна България в V-ия национален конкурс на АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ

В изложбата ще участват след журиране художествените произведения на автори от Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Казанлък, Смолян, Димитровград и Кърджали. Журито, избрано от организатора, ще заседава на 09 май, за да определи тримата носители на регионалните награди за живопис, скулптура и графика. Номинираните и наградените ще бъдат обявени по време на откриването на изложбата. Те получават правото да участват в заключителната изложба-конкурс в края на годината в галерията на СБХ на ул.“сШипка“№ 6, когато ще бъдат връчени Големите награди на АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ. Ще бъде издаден двуезичен каталог.

Изложбата ще бъде открита на 12 май 2016г. в 18.00 часа в Залите за временни изложби на Градска художествена галерия – Пловдив (ул.„Княз Александър I“ №15) . Това е Регионална изложба от Петия национален конкурс „АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ“ за живопис, скулптура и графика. Провежда се съвместно с Дружеството на пловдивските художници и ще може да бъде разгледа до 02 юни. 

Националният конкурс АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ се провежда под патронажа на Министерството на културата.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…